معامله روی شاخص S&P 500 با تعبیری اغرارآمیز یعنی معامله با سهام ایالات متحده آمریکا!
به علت گستردگی و حجم عظیم سرمایه موجود در شرکتهای آمریکایی در زمینههای مختلف، شاخص های اقتصادی مختلفی برای گزارش وضعیت کلی اقتصاد آمریکا ایجاد شدند که یکی از معروفترین و مهمترین آنها شاخص اساندپی 500 (S&P 500) است.
شاخص S&P 500 برآیندی از وضعیت قیمت سهام و ارزش بازار 500 شرکت آمریکایی بزرگ است که تأثیرات عمیقی در شرایط اقتصادی این کشور دارند. با خرید و فروش شاخص نزدک میتوانید به نوعی از نوسانات ارزش این 500 شرکت بزرگ بهرهمند شوید.
در این مقاله نکات ضروری که قبل از خرید و فروش شاخص نزدک باید بدانید تا دچار خطرات و ریسکهای ضرر و زیان معامله شاخص نزدک نشوید بیان میکنیم.
شاخص اساندپی 500 (S&P 500) چیست؟
شاخص S&P 500 یکی از مهمترین شاخصهای اقتصادی در بازتاب شرایط مالی بزرگترین شرکتهای آمریکایی میباشد. به عبارتی سادهتر، نوسانات شاخص اساندپی 500 انعکاسی از برآیند نوسانات 500 سهام برتر بازارهای بزرگ بورس آمریکا از جمله نزدک (NASDAQ) و نیویورک (NYSE) است.
در اکثر شاخصهای اقتصادی مهم ایلات متحده، تأثیرات سهام شرکتها بصورت وزنی لحاظ میشود، یعنی تأثیر سهام هر شرکت بر شاخص براساس وزن آن که معمولاً طبق ارزش بازار شرکت تعیین میشود متفاوت است؛ به همین دلیل اغلب سرمایهگذاران به خریدوفروش همان سهمهایی مشغولند که در محاسبه شاخص S&P 500 حضور دارند. از اینرو تحلیل و بررسی مداوم شاخص اساندپی 500 برای تحلیلگران مالی حائز اهمیت است.
درنهایت سادهترین تعریفی که میتوان برای پاسخ به سؤال “شاخص اساندپی 500 چیست؟” ارائه داد این است: “نگاه کردن به شاخص S&P 500 یعنی نگاه کردن به مجموعه تغییرات ارزش سهام 500 شرکت مهم ایالات متحده آمریکا.”
تاریخچه شاخص S&P 500
شاخص اقتصادی که ما امروز با نام S&P 500 میشناسیم از ابتدای فعالیت خود با این عنوان ارائه نمیشد. در سال 1923 مجموعه Standard & Poor’s (امروزه بخشی از S&P Global شده است) برای اولین بار شاخص S&P 90 را ارائه کردند که نشاندهنده وضعیت اقتصادی مجموعهای از 90 شرکت بزرگ آمریکایی در آن زمان بود.
در سال 1957 شاخص S&P 500 با اضافه شدن 410 شرکت به شرکتهای شاخص S&P 90 ایجاد شد و تا به امروز یکی از ابزارهای کلیدی در تحلیل وضعیت بازار سرمایه ایالات متحده آمریکا بوده است.
چرا آموزش تحلیل شاخص S&P 500 اهیمت دارد؟
چرا سرمایهگذاران و تحلیلگران بازارهای مالی از بین تعداد زیادی از شاخصهای اقتصادی به آموزش و یادگیری تحلیل شاخص S&P 500 تأکید دارند؟ برخی از دلایلی که یادگیری تحلیل شاخص اساندپی 500 را برای هر معاملهگر، اللخصوص معاملهگران بازار بورس جهانی و فارکس الزامی میکند عبارتاند از:
-
شاخص S&P 500 معیاری برای سنجش عملکرد استراتژی معاملاتی
شاخص اساندپی 500 تا جایی برای معاملهگران بازارهای مالی جهانی بااهمیت است که آن را معیاری برای بررسی عملکرد استراتژی معاملاتی خود درنظر میگیرند. یعنی بازدهی سیستم معاملاتی خود را با بازدهی شاخص S&P 500 مقایسه میکنند و اگر برآیند سود و زیانی که از استراتژی معاملاتی خود کسب کردند بیشتر یا کمتر از برآیند نوسانات شاخص نزدک باشد، آن را معیاری برای موفقیت یا شکست برنامه معاملاتی خود تلقی میکنند.
-
قابل استفاده برای تمام سرمایهگذاران
شاخص S&P 500 به واسطه قدمت و اعتبار بالایی که در بازار بورس آمریکا دارد، توسط صندوقهای سرمایهگذاری مشترک و صندوقهای قابل معامله در بورس (ETFs) متعددی پذیرفته شده است. این ابزارهای معاملاتی امکان سرمایهگذاری در شاخص اساندپی 500 را برای همه سرمایهگذاران بزرگ و کوچک متناسب به حجم سرمایهشان فراهم میکند.
-
امکان پیشبینی حدودی ریسک سرمایهگذاری
به علت وجود چارچوب و منطق کلی برای پیشبینی نوسانات شاخص اساندپی 500، بسیاری از معاملهگران حرفهای که پس از سالها معامله شاخص S&P 500، به رفتار این شاخص اقتصادی در شرایط مختلف بازار مسلط شدند و به قول معروف قلق خرید و فروش شاخص S&P 500 دستشان آمده است؛ تمام تمرکز خود را به کسب بیشترین سود از معاملات شاخص اساندپی 500 اختصاص میدهند.
هر چند طبیعتاً نمیتوان تریدر حرفهای را پیدا کرد که بتواند با اطمینان 100% نوسانات آینده قیمتی شاخص S&P 500 را پیشبینی کند؛ حتی اگر تمام دوران معاملهگری خود را به تحلیل و معامله این شاخص پرداخته باشد.
-
سرمایهگذاری همزمان در چند صعنت موفق
به معامله شاخص S&P 500 تنها به چشم خرید یک شاخص اقتصادی نگاه نکنید؛ سرمایهگذاری روی شاخص اساندپی 500 به معنای خرید همزمان سهام 500 شرکت برتر بورسهای نزدک و نیویورک میباشد. هر گروه از سهامهای شاخص اساندپی 500 مربوط به صنعتهای مجزایی هستند؛ این مزیت باعث میشود ریسک سرمایهگذاری روی سهام یک صنعت خاص کاهش یابد و تنها با خرید یک شاخص اقتصادی از نوسانات سهامهای چندین صنعت متفاوت سود کسب کرد.
-
مناسب برای سرمایهگذاری بلند مدت
طیف وسیعی از افرادی تازهکاری که به سرمایهگذاری در بازارهای مالی رو میآورند، در حقیقت دانش و زمان کافی برای کسب تجربه و تبدیل شدن به یک سرمایهگذار موفق را ندارند؛ آنها به دنبال سهامی میگردند که امروز آن را خریداری کنند و وقتی چند ماه آینده به آن سر میزنند سود خوبی برایشان به ارمغان آورده باشد.
شاخص S&P 500 معمولاً در بلند مدت نوسانات مثبتی از خود نشان داده است و برای سرمایهگذارانی که از استراتژیهای بلند مدتی استفاده میکنند دارایی مناسبی محسوب میشود. در عین حال بدیهی است که با وجود کمریسک بودن سرمایهگذاری بلند مدت در شاخص اساندپی 500، برای کسب بازدهی مناسب از خریدوفروش این شاخص باید در بهترین زمان به معاله آن بپردازید که حصول چنین هدفی جز با یادگیری تحلیل شاخص S&P 500 یا مشاوره با کارشناسان خرید و فروش شاخص اساندپی 500 ممکن نیست.
-
نمایندهای معتبر از بازار بورس آمریکا
همانطور که گفتیم 500 شرکت موجود در شاخص S&P 500 شرکتهای سرشناس بازار بورس آمریکا در زمینههای مختلفی مانند بهداشت، فناوری و تکنولوژی، مالی، خردهفروش، بیوتکنولوژی و غیره هستند. اعتبار بالای سهام شرکتهای شاخص اساندپی 500 ریسکهای سرمایهگذاری در آنها را تا حد زیادی کاهش میدهد و سرمایهگذاران اطمینان دارند که حتی اگر در بدبینانهترین سناریو، سودی از سرمایهگذاری روی آنها کسب نکنند، اما روی سهام ارزشمندی سرمایهگذاری کردند.
-
تأثیرپذیری بالا از گزارشات مالی و اقتصادی
شاخص S&P 500 نیز مانند سایر شاخصهای اقتصادی مانند شاخص نزدک و داوجونز، ارتباط مستقیمی با وضعیت مثبت یا منفی گزارشات مالی صادره از فدرال رزرو و نهادهای مالی مهم ایالات متحده دارد. این وابستگی شدید بین تحرکات شاخص اساندپی 500 با گزارشات و بیانیههای مالی باعث تحلیل آسانتر آینده قیمتی آن برای تحلیلگران شده است.
آموزش سرمایهگذاری در شاخص S&P 500
سرمایهگذاری در شاخص S&P 500 یک روش مدیریت ریسک و تعدیل خطر سرمایهگذاری در چند سهام خاص بشمار میآید. چراکه با معامله شاخص اساندپی 500 از طریق صندوقهای سرمایهگذاری مشترک یا صندوقهای قابل معامله در بورس، سرمایه شخص سرمایهگذار هرچقدر که باشد بین سهام 500 شرکت شاخص S&P 500 تقسیم میشود.
در ادامه روشهای مختلف سرمایهگذاری در شاخص اساندپی 500 را مورد ارزیابی قرار میدهیم.
-
سرمایهگذاری در شاخص S&P 500 از طریق صندوقهای ETF
صندوقهای قابل معامله در بورس یا ETF که در بازار بورس ایران نیز از محبوبیت ویژهای برخوردارند، یکی از قدیمیترین روشهای سرمایهگذاری در شاخص S&P 500 بین معاملهگران بازار بورس جهانی است. از طریق صندوقهای ETF سرمایهگذاری در شاخص اساندپی 500 میتوانید بطور غیرمستقیم شاخص اساندپی 500 را خریدوفروش کنید و از فرصت کسب سود از سهام 500 شرکت برتر آمریکایی بهرهمند شوید.
صندوق SPDR S&P 500 با نماد SPY، صندوق iShares Core S&P 500 با نماد IVV و صندوق Vanguard S&P 500 با نماد VOO جزو بهترین صندوقهای ETF سرمایهگذاری در شاخص اساندپی 500 هستند.
مزایا و معایب معامله شاخص S&P 500 از طریق ETF ها
سرمایهگذاری در شاخص S&P 500 از طریق صندوقهای ETF مزایای مختلفی از جمله؛ سرمایهگذاری همزمان در 500 شرکت برتر بورس آمریکا، خریدوفروش آسان ETFها دقیقاً مانند سهام و هزینه کمتر ETFها نسبت به صندوقهای سرمایهگذاری مشترک برای خرید و فروش شاخص اساندپی 500 اشاره کرد. در عین حال معایبی مانند ریسک همیشگی سرمایهگذاری در بازارهای مالی و کارمزد صندوقها ETF در استفاده از این صندوقها برای سرمایهگذاری در شاخص اساندپی 500 اجتنابناپذیر است.
-
خرید سهام شرکتهای شاخص اساندپی 500
خرید مستقیم سهام شرکتهای موجود در شاخص S&P 500 برای تحلیلگران حرفهای شاخصهای اقتصادی که به دنبال کسب بهینهترین بازدهی از پرسودترین شرکتهای بازار بورس نزدک و نیویورک هستند مناسب است. این گروه از سرمایهگذاران به واسطه تجربه و مهارتی که طی چندین سال در بازارهای مالی کسب کردهاند، میتوانند شرکتهایی که بهترین عملکرد را بین شرکتهای شاخص S&P 500 دارند شناسایی کنند و مستقیماً روی آنها سرمایهگذاری کنند تا دچار ضرروزیان برخی از شرکتهای S&P 500 نشوند.
مزایا و معایب سرمایهگذاری مستقیم روی شرکتهای شاخص اساندپی 500
کنترل دقیقتر و پتانسیل کسب سود بیشتر از جمله مزایای خریدوفروش مستقیم سهام شرکتهای شاخص S&P 500 است. از طرفی مزایای این روش سرمایهگذاری در شاخص S&P 500، تا حدودی معایب آن نیز بهشمار میآیند؛ زیرا ریسک سرمایهگذاری روی چند سهام خاص و نیاز به تخصص و دانش لازم برای تشخیص بهترین شرکتهای شاخص S&P 500 را به همراه دارد.
-
سرمایهگذاری در شاخص S&P 500 از طریق صندوقهای سرمایهگذاری مشترک
صندوقهای سرمایهگذاری مشترک (Mutual Funds) توسط مدیران سرمایهگذاری متخصص مدیریت میشود. اینگونه صندوقها سعی دارند بازدهی مشابهی با شاخصهای اقتصادی مانند S&P 500 داشته باشند.
صندوقهای Vanguard 500 Index Fund با نماد VFIAX و Fidelity 500 Index Fund با نماد FXAIX جزو صندوقهای سرمایهگذاری محبوب و بزرگ و سابقهدار سرمایهگذاری مشترک در شاخص اساندپی 500 هستند.
مزایا و معایب معامله شاخص S&P 500 با صندوق سرمایهگذاری مشترک
مدیریت صندوق سرمایهگذاری مشترک توسط یک سرمایهگذار متخصص، و امکان سرمایهگذاری همزمان روی چند دارایی مختلف از مزایای استفاده از صندوقهای Mutual Funds است. از طرفی محدود بودن تعداد دفعات معامله روی صندوقهای سرمایهگذاری مشترک و کارمزد بیشتر استفاده از آنها نسبت به ETFها جزو معایب این صندوقها بشمار میآید.
معیار انتخاب شرکتهای شاخص اساندپی 500 چیست؟
لیست شرکتهای شاخصهای اقتصادی مانند نزدک (NASDAQ) معمولاً در دورههای زمانی نزدیک، بهروزرسانی میشوند و همواره تعدادی شرکت از آنها حذف و شرکتهای جدیدی جایگزین میشوند. معیارهای لازم برای قرار گرفتن بین شرکتهای شاخص S&P 500 عبارتاند از:
-
سودآوری در حداقل 4 گزارش مالی قبلی
شرکتهایی میتوانند بین غولهای حاضر در شاخص S&P 500 قرار بگیرند که 4 گزارش دورههای مالی اخر خود را با سودآوری بسته باشند.
-
سرمایه بازار (Market Capitalization)
ارزش بازار سهام شرکتهای داوطلب برای قرار گرفتن بین شرکتهای شاخص S&P 500 باید در بازه چند میلیارد دلار باشد.
-
شناوری سهام گسترده
بخش عمده سهام شرکتهایی که میخواهند نماد معاملاتی آنها در شاخص اساندپی 500 لحاظ شود نباید توسط تعداد محدودی از سرمایهداران بزرگ کنترل شود. عموم سرمایهگذاران باید امکان خرید و فروش سهام شرکتهای شاخص S&P 500 داشته باشند یا اصطلاحاً باید سهامی عام باشند.
-
لیست شدن نماد معاملاتی در بورسهای بزرگ آمریکا
نماد شرکتهایی که میخواهند در شاخص S&P 500 حضور داشته باشند باید در یکی از دو بورس بزرگ آمریکا یعنی بازار نزدک (NASDAQ) یا بورس نیویورک (NYSE) لیست شده باشند.
عوامل تأثیرگذار بر شاخص S&P 500 چیست؟
شاخص S&P 500 نمایندهای از وضعیت اقتصادی 500 شرکت بزرگ آمریکایی یا به عبارت کلیتر نماینده وضعیت اقتصادی ایالات متحده آمریکا است. درنتیجه هر عاملی که بر فعالیت این 500 شرکت تأثیرگذار باشد، در اصل در شاخص اساندپی 500 تأثیرگذار است.
در ادامه عوامل تأثیرگذار بر شاخص اساندپی 500 را مورد بررسی قرار میدهیم.
-
عوامل سیاسی و تنشهای ژئوپلیتیک
تحریمها، جنگها، بلایای طبیعی و بحرانهای جهانی که دولتهایی را تحت تأثیر قرار میدهند که اهرمهای چرخ اقتصاد جهان هستند میتواند تأثیرات منفی برای شاخصهای اقتصادی از جمله شاخص اساندپی 500 داشته باشد. همچنین عوامل سیاسی مانند انتخابات ریاست جمهوری و برنامهها اقتصادی و سیاستهای پولی دولتها مستقیماً بر رشد و نزول شاخص S&P 500 تأثیرگذار است.
به عنوان مثال اگر دولت جدید ایالات متحده به هر دلیلی با دولت هند به مشکل بخورد و این کشور را تحریم کند، فعالیت نمایندگیهای رسمی شرکت اپل در هند تحت تأثیر قرار میگیرند و امکان دارد یکی از پرفروشترین بازارهای خود را از دست بدهند. به دنبال این اتفاق احتمال کاهش سودآوری شرکت اپل و افت شاخص اساندپی 500 به علت وزن بالای سهام اپل در محاسبه این شاخص وجود دارد.
-
اخبار اقتصادی و عوامل اقتصاد کلان
بطور کلی اکثر گزارشات مالی نظیر نرخ بهره، میزان صادرات و واردات، میزان تورم و… با ضریبهای متفاوت بر نوسانات شاخصهای تأثیرگذارند. اما چهار گزارش مالی مهم در اقتصاد کلان که قطعاً تأثیرات مستقیمی بر شاخص S&P 500 میگذارند، نرخ تولید ناخالص داخلی (GDP)، نرخ بهره، نرخ تورم و شاخص اشتغال و بیکاری هستند.
تأثیر هر یک از این چهار شاخص بر نوسانات شاخص S&P 500 به صورت زیر است:
- رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) به معنای رشد اقتصادی است که خوشبینی سرمایهگذاران را به دنبال داشته و باعث رشد شاخص اساندپی 500 میشود. در مقابل افت شاخص GDP، باعث کاهش شاخص اساندپی 500 خواهد شد.
- رشد شاخص اشتغال موجب افزایش توان اقتصادی مردم و سرمایهگذاری بیشتر در بازارهای مالی میشود، و روند شاخص اساندپی 500 را صعودی میکند. از طرفی رشد بیکاری، باعث میشود اقشار مختلف جامعه سرمایههای ذخیره شده در بورس را از بازار خارج کنند و روند شاخص S&P 500 نزولی شود.
- افزایش تورم باعث کاهش شاخص اساندپی 500، و کاهش تورم افزایش این شاخص را به دنبال دارد.
- نرخ بهره توسط فدرال رزرو (Federal Reserve) منتشر میشود و افزایش آن، باعث افزایش هزینههای استقراض و کاهش شاخص S&P 500 میشود. سناریو افزایش شاخص اساندپی 500 در رابطه با گزارش نرخ بهره در صورت منفی اعلام شدن این نرخ رقم میخورد.
-
عوامل سرمایهگذاری و مالی
منظور از عوامل مالی و سرمایهگذاری مجموعهای از تغییرات جریانهای سرمایهگذاری، نوسانات نرخ ارز، اللخصوص دلار و مقایسه نرخ بازدهی اوراق قرضه و سهام است.
برای مثال اگر به علت نوسان بالای نرخ دلار در کشور ایران، سرمایهگذاری روی سهام تسلا توجیه اقتصادی نداشته باشد، اما اوراق قرضه دولتی و شرکتها سود مناسبی را به سرمایهگذاران بدهند، طبیعتاً سرمایهگذاری در آنها ریسک کمتری از سرمایهگذاری در سهام شرکتهایی مانند تسلا یا اپل خواهد داشت. مجموعه این اتفاقات باعث صرف نظر سرمایهگذاران از خریدوفروش سهام شرکتهای بینالمللی و کاهش شاخص S&P 500 خواهد شد.
درمثالی دیگر فرض کنید، به واسطه تبلیغات گسترده شرکت اپل برای فروش یکی از محصولات جدیدش، خیل عظیمی از سرمایهگذاران به خریدوفروش محصولات اپل بپردازند و جریان سرمایه بزرگی وارد سهام و ارزش بازار این شرکت شود؛ درنهایت انتظار افزایش شاخص اساندپی 500 را خواهیم داشت.
-
تمهیدات و استراتژی کاری شرکتها
هرگونه تغییری در مدیریت و فعالیت 500 شرکت حاضر در شاخص S&P 500 مانند ادغام شدن با سایر شرکتها، تغییر قیمت مواد خام مصرفی، افزایش و کاهش عرضه و تقاضای سهام، برنامههای تقسیم سود بین سهامداران و نرخ سود و زیان شرکت بطور مستقیم در تغییرات ارزش شاخص اساندپی 500 تأثیر میگذارد.
آموزش بازکردن نمودار شاخص S&P 500
نمودار شاخص اساندپی 500 در اپلیکیشن چترفایننس
اپلیکیشن چترفایننس امکان بررسی نمودار شاخص اساندپی 500 را بصورت خلاصه و مفید در تلفن همراه فراهم میکند.
نمودار شاخص اساندپی 500 را میتوانید از بخش سهام جهانی در اپلیکیشن چترفایننس ببینید.
نمودار شاخص S&P 500 در تریدینگ ویو
چارت شاخص S&P 500 را در پلتفرم تریدینگ ویو با نماد “SPX” میتوانید مشاهده کنید.
نمودار شاخص S&P 500 در متاتریدر
از سربرگ View وارد بخش Symbols شوید و سپس از دستهبندی Indices شاخص S&P 500 را به مارکت واچ خود اضافه کنید.
شاخص اساندپی 500 چه کاربردهایی دارد؟
برخی از کاربردهای شاخص اساندپی 500 به شرح زیر هستند:
-
تحلیل وضعیت کلی اقتصاد جهانی
روند صعودی یا نزولی شاخص اساندپی 500 به عنوان نموداری از برآیند وضعیت مهمترین شرکتهای بینالمللی در حوزههای مختلفی مانند ارتباطات، تکنولوژی، پزشکی، خودروسازی و… به نوعی نشاندهنده وضعیت اقتصاد جهانی هستند.
-
معیار عملکرد کلی بازار
از آنجایی که اکثرت سرمایه، سرمایهگذاران بزرگ بورس آمریکا و سرمایهگذاران بینالمللی، در همان شرکتهایی قرار دارد که جزو 500 شرکت منتخب شاخص اساندپی 500 هستند، تحلیل وضعیت شاخص اساندپی 500 نمایی کلی از عملکرد بازار سرمایه به تحلیلگران میدهد.
-
معیار عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری
صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس (ETF) و صندوقهای سرمایهگذاری مشترک از شاخص S&P 500 به عنوان معیاری برای بررسی عملکرد خود استفاده میکنند. به عبارتی اگر بازدهی این صندوقها از بازدهی شاخص اساندپی 500 بیشتر باشد، یعنی از استراتژی معاملاتی مناسبی استفاده میکنند و در غیر اینصورت به بهینهسازی و اصلاح هرچه بیشتر برنامه معاملاتی خود میپردازند.
تفاوت شاخص S&P 500 با شاخصهای اقتصادی دیگر
شاخص S&P 500 در کنار چند شاخص اقتصادی دیگر از جمله: شاخص نزدک (Nasdaq)، شاخص داوجونز (Dow Jones)، شاخص راسل 2000 (Russell 2000) و شاخص Wilshire 5000 جزو مهمترین شاخصهای اقتصادی برای رصد وضعیت لحظهای اقتصاد ایالت متحده آمریکا هستند که تأثیر عمیقی در اقتصاد جهانی دارد. در ادامه تفاوت شاخص اساندپی 500 در بخشهای مختلف یک شاخص اقتصادی با هر یک از این شاخصها بررسی میکنیم.
-
تفاوت در صنعتها تحت بررسی
شاخص S&P 500 عمکلرد 500 شرکت برتر بورسهای بزرگ آمریکا در صنایع مختلف را بررسی میکند؛ اما شاخص نزدک بیشتر بر شرکتهای حوزه تکنولوژی، شاخص داوجونز بر شرکتهای قدیمی و سابقهدار در بورس آمریکا و شاخص راسل 2000 برشرکتهای کوچک صنایع مختلف تمرکز دارند.
-
تفاوت در نحوه محاسبه
شاخص نزدک و S&P 500 سهام شرکتهای تحت پوشش خود را براساس ارزش بازار آنها در محاسابت شاخص اعمال میکنند. یعنی شرکتهایی با ارزش بازار بیشتر تأثیر بیشتری بر نوسانات این شاخصها میگذارند. اما شاخص Dow Jones ضریب تأثیر هر سهام تحت پوشش خود را براساس قیمت آن در محاسابش لحاظ میکند؛ یعنی سهمهای گرانتر تأثیر بیشتری در تغییرات شاخص دارند.
-
تفاوت در نمایندگی از شرکتها
تمام شاخصهای S&P 500، شاخص داوجونز، شاخص نزدک، شاخص راسل 2000 و شاخص Wilshire 5000 نماینده عملکرد اقتصادی شرکتهای آمریکایی هستند و تفاوت آنها در نوع شرکتهایی است مورد ارزیابی قرار میدهند.
برای مثال شاخص نزدک بیشتر به بررسی عملکرد شرکتهای حوزه بیوتکنولوژی از جمله، گوگل، مایکروسافت و اپل میپردازند، در حالی که شاخص راسل 2000 شرکتهای کوچک بورس آمریکا و شاخص Wilshire 5000 تمام سهام شرکتهای آمریکایی را تحت پوشش خود قرار میدهند. شاخص S&P 500 نیز همانطور که از نامش پیداشت، 500 شرکت بزرگ بورس آمریکا و شاخص Dow Jones، 30 شرکت قدیمی بورس آمریکا را زیر نظر دارند.
نقاط قوت و ضعف شاخص S&P 500
نقاط قوت
مورد اعتماد سرمایهگذاران بودن
به علت قدمت و اعتبار بالای شاخص S&P 500 در بورس نیویورک و نزدک که بزرگترین بازارهای بورس آمریکا هستند، این شاخص از اعتماد ویژهای بین سرمایهگذاران به عنوان یک ابزار مالی ارزشمند برخوردار است.
ارائه گزارشی با دقت مناسب از وضعیت بازار
وزن عظیمی از سرمایه موجود بازار بورس آمریکا در 500 سهام تحت نظر اساندپی 500 قرار دارد. درنتیجه با تحلیل وضعیت شاخص اساندپی 500 میتوان با ضریب اطمینان بالایی از وجود ترس از سرمایهگذاری یا طمع پیش از حد برای سرمایهگذاری بیشتر در بازار بورس آمریکا آگاه شد.
نقاط ضعف
شاخصی دقیق از وضعیت کل بازار نیست
هرچند که شاخص S&P 500 شرایط 500 شرکت بزرگ بورس آمریکا را نشان میدهد که رشد و ریزش هرکدام از آنها با توجه به وزنی که در شاخص اساندپی 500 دارند، به همان میزان در تغییرات شاخص اساندپی 500 تأثیرگذار است؛ اما در عین حال این شاخص عملکرد تمام شرکتهای فعال در بورس ایالات متحده را مورد ارزیابی قرار نمیدهد.
تأثیر بالای شرکتهای بزرگ در تغییرات شاخص
به واسطه ماهیت محاسبه وزنی شاخص S&P 500 سهام شرکتهایی که ارزش بازار بالایی دارند، در تغییرات شاخص بیشتر است. به عبارتی اگر سهام شرکت آمازون (Amazon) 10% رشد کند، به اندازه رشد 7 درصدی سهام شرکت اپل (Apple) نمیتواند در افزایش شاخص S&P 500 تأثیرگذار باشد؛ چراکه سهام اپل از ارزش بازار بیشتری در شاخص اساندپی 500 نسبت به سهام آمازون برخوردار است.
فرمول محاسبه شاخص اساندپی 500 چیست؟
محاسبه شاخص S&P 500 برمبنای وزن سهام 500 شرکت حاضر در این شاخص و طبق ارزش بازار یا Market Capitalization آنها انجام میشود. به بیان سادهتر برای محاسبه شاخص اساندپی 500 ابتدا ارزش بازار سهام هر شرکت با ضرب تعداد سهام معوق آن در قیمت لحظهای سهم واحدش محاسبه میشود. سپس وزن سهام هر شرکت با تقسیم ارزش بازار آن بر مجموع ارزش بازار سهام تمام 500 شرکت شاخص اساندپی 500 حاصل میشود.
در نهایت مجموع ارزش بازار تمام شرکتهای شاخص اساندپی 500 بر عدد S&P Divisor که یک عدد تنظیمکننده برای جلوگیری از تغییرات مصنوعی در شاخص اساندپی 500 در اثر حذف یا اضافه شدن شرکتها، افزایش سرمایه، تقسیم سود نقدی، ادغام شرکتهای با یکدیگر و تقسیم سهام است تقسیم میشود.
سخن پایانی
شاخص S&P 500 خلاصه افت و خیز ارزش بازار 500 شرکت بزرگ بورس نیویورک و نزدک در یک نمودار است. با تحلیل این شاخص میتوان دیدگاه کلی از عملکرد اقتصادی ایالات متحده آمریکا که یکی از اهرمهای اصلی چرخ اقتصاد جهان است بدست آرود.
برای تبدیل شدن به یک تحلیلگر حرفهای در تحلیل شاخص اساندپی 500 باید به درک عمیقی از سازوکار بازارهای بزرگ بورس آمریکا و عوامل تأثیرگذار بر آنها رسیده باشید. در این مقاله مهمترین اطلاعاتی که قبل از معامله شاخص اساندپی 500 باید درباره این شاخص اقتصادی بدانید را آموختید. برای یادگیری تکنیکهای پیشرفتهتر در تحلیل شاخص S&P 500 و خرید و فروش آن با کارشناسان چترفایننس در ارتباط باشید.
با امتیاز به مقاله بالا به رشد ما کمک کنید
برای امتیاز روی ستاره مورد نظر کلیک کنید
میانگین امتیازات 4 / 5. تعداد رایها 1
اولین نفر باشید که به مقاله ما امتیاز میدهید
دسته بندی:
برچسب ها:
منتخب سردبیر
5 (1) معرفی تتر (USDT) و تتر گلد (XAUT) در ابتدای مقاله تتر یا…
زمان مطالعه 30 دقیقه
0 (0) یادگیری تحلیل تکنیکال یکی از اصول مهم برای موفقیت در بازارهای مالی…
زمان مطالعه 24 دقیقه
0 (0) چگونه اپلیکیشنهای دریافت وام آنلاین زندگی را آسانتر کردهاند؟ در دنیای امروز…
زمان مطالعه 15 دقیقه
0 (0) معرفی شبکه ترون و TRX به زبان ساده ترون (Tron) یک شبکه…
زمان مطالعه 24 دقیقه
0 (0) مقدمه: چرا شناسایی پرسودترین رمزارزها اهمیت دارد؟ در سالهای اخیر، بازار رمزارزها…
زمان مطالعه 17 دقیقه
5 (1) معرفی CoinEx و تاریخچه آن صرافی کوینکس یک پلتفرم معاملات ارز دیجیتال…
زمان مطالعه 21 دقیقه
4.9 (7) مقدمه آشنایی با بروکر Ourbit: بروکر Ourbit به عنوان یکی از پلتفرمهای…
زمان مطالعه 8 دقیقه
5 (2) مقدمهای بر طلای آب شده و اهمیت خرید آنلاین آن طلای آب…
زمان مطالعه 12 دقیقه
[…] S&P 500: این شاخص شامل ۵۰۰ شرکت بزرگ آمریکایی است و بهعنوان یکی از بهترین نمایندههای بازار سهام ایالات متحده شناخته میشود. سرمایهگذاران معمولاً از این شاخص بهعنوان معیار اصلی برای ارزیابی عملکرد سبد سرمایهگذاریهای خود استفاده میکنند. […]
[…] دارد. سه شاخص مشهور شامل نزدک (Nasdaq)، داوجونز (Dow Jones)، و S&P 500 هر کدام ویژگیها و ساختارهای خاص خود را […]
[…] آشنایی با شاخصها آموزش جامع معامله شاخص S&P 500 (اس اند پی) […]