آشنایی با شاخص داوجونز
آنچه قبل از معامله شاخص داوجونز (Dow Jones) باید بدانید!
معامله شاخص داوجونز همانطور که برای بسیاری از معاملهگران پیشکسوت که شاید زمانی که ما حتی متولد نشده بودیم، در حال خرید و فروش و بررسی شاخص داوجونز بودند سودآور بوده است، میتواند برای شما هم بازدهی خوبی داشته باشد، اگر به نکات بیان شده در این مقاله از چترفایننس توجه کنید!
اگر بخواهیم شاخص داوجونز را خلاصه و مفید تعریف کنیم، میتوان گفت شاخص داوجونز (Dow Jones) یک میانگین صنعتی از شرایط سهام 30 شرکت بزرگ و قدیمی در بازار بورس آمریکا است که دیدگاهی کلی از وضعیت سهام این شرکتها در اختیار سرمایهگذاران و تحلیلگران مالی قرار میدهد.
امروزه امکان خرید و فروش شاخص DJIA با نمادهای معاملاتی DOWUSD، US30 و DJI در بازار بورس جهانی و فارکس فراهم شده است. در این مقاله به بررسی مهمترین نکاتی که برای تبدیل شدن به یک معاملهگر موفق در خرید و فروش شاخص (Dow Jones) نیاز دارید میپردازیم.
معرفی شاخص داوجونز (Dow Jones Industrial Average)
شاید کاملترین توضیح یک کلمهای که میتوان درباره نقش و جایگاه ویژه شاخصهای اقتصادی در بررسی شرایط اقتصادی کشورهای مختلف ارائه کرد همین باشد که تأکید کنیم، آنها “شاخص” هستند. هنگامی که با تأمل بیشتری به کلمه “شاخص اقتصادی” دقت میکنیم، درمییابیم که درباره چیزی صحبت میکنیم که نمایندهای از برآیند وضعیت چند نماد مختلف است.
شاخص داوجونز که با عنوان میانگین صنعتی داو جونز (Dow Jones Industrial Average) نیز از آن یاد میکنیم، نمایندهای از وضعیت ارزش سهام 30 شرکت بزرگ و قدیمی در بورس نیویورک (NYSE) است که تا حدودی مهرههای ستون فقرات اقتصاد آمریکا به شمار میآیند.
امکان سنجش شرایط اقتصادی ایالات متحده که بخش عمدهای از آن وابسته به وضعیت ارزش سهام همان 30 شرکت تحت پوشش شاخص داوجونز است، این شاخص را تبدیل به فشارسنجی برای اندازهگیری وضعیت اقتصاد آمریکا کرده است.
تاریخچه شاخص میانگین صنعتی (Dow Jones)
مانند هر چیزی دیگری در جهان، شاخص داوجونز نیز از ابتدای فعالیت خود تا به امروز دستخوش تغییرات بسیاری شده است. نام شاخص اقتصادی “داو جونز” مرکب از نام دو بنیانگذار آن یعنی چارلز داو و ادوارد جونز است. این شاخص در سال 1896 با هدف تحلیل قیمت سهام 12 شرکت بزرگ آمریکایی در موج دوم انقلاب صنعتی ایجاد شد و یکی از قدیمیترین شاخصهای اقتصادی بشمار میآید.
شاخص (Dow Jones) در حال حاضر میانگین ارزش سهام 30 شرکت بزرگ دولتی را که در زمینههای مختلفی از جمله بهداشت و سلامت، انرژی، فناوری، مواد اولیه، خدمات و خردهفروشی فعالیت میکنند گزارش میکند.
بررسی و تحلیل شاخص داوجونز چه اهمیتی دارد؟
-
منعکس کننده احساسات بازار
نزول و صعود شاخص اقتصادی داوجونز به قیمت 30 سهام تحت پوشش این شاخص بستگی دارد. با افزایش محدود سهمهایی که قیمت بالایی در این شاخص دارند، نزول زیاد ارزش سهمهایی با قیمت پایینتر، تا حدودی دفع میشود و اگر در بدترین حالت شاخص داوجونز صعودی نشود، نسبتاً شرایط اعتدال خود را حفظ میکند. این اتفاق به علت ماهیت وزندهی شاهص داوجونز براسا قیمت است.
افزایش و ریزش قیمت سهام مورد معامله در بازارهای مالی ارتباط مستقیمی با احساسات سرمایهگذاران دارد. به عبارتی با افزایش قیمتها، سناریو صعودی بودن روند کلی بازار قوت میگیرد و متقابلاً شاخص داوجونز نیز رشد میکند. درنتیجه صعودی بودن روند قیمتی DJIA نشانهای از احساسات مثبت نسبت به بازار است؛ و بالعکس ریزش نماد داوجونز نشاندهنده بدبینی سرمایهگذاران به آینده بازار سرمایه میباشد.
-
معیار بررسی عملکرد بازار سرمایه و اقتصاد آمریکا
در صورت نبود شاخصهای اقتصادی، تحلیلگران مالی کار بسیار دشواری برای بررسی وضعیت اقتصادی کشورهای مختلف داشتند. فرض کنید اگر ما به عنوان یک تحلیلگر میخواستیم بدون استفاده از شاخصهای اقتصادی داوجونز، S&P 500، نزدک و غیره، وضعیت کلی اقتصاد ایالات متحده را مورد ارزیابی قرار دهیم چه کار دشواری پیشِرو داشتیم؛ از بررسی تک تک نمادهای معاملات بازار بورس آمریکا که تعدادشان به چند هزارتا میرسد بگیرید تا وزندهی و محاسبه و تحلیل وضعیت اقتصادی.
اما با وجود شاخصهای اقتصادی موجود در عرض چند ثانیه، میتوانیم با تحلیل وضعیت شاخص (Dow Jones) و دیگر شاخصهای اقتصادی، عملکرد رو به رشد یا منفی بازار بورس آمریکا را متوجه شویم.
-
معیار موفقیت یا عدم موفقیت استراتژی معالاتی
بسیاری از سرمایهگذاران بزرگ و متخصصین سرمایهگذاری در بازارهای مالی که اغلب مدیران صندوقهای سرمایهگذاری نیز هستند از شاخصهای اقتصادی مانند نماد داوجونز در فارکس، به عنوان معیاری برای ارزیابی موفقیت یا شکست عملکرد خود در بازار سرمایه استفاده میکنند.
نحوه استفاده از شاخص اقتصادی داوجونز به عنوان معیاری برای بررسی عملکرد استراتژی معاملاتی بدین شکل است که در صورت سودآوری کمتر پورتفوی سرمایهگذاری از برآیند نوسانات شاخص DJIA، باید به فکر بهینهسازی بیشتر یا تغییر استراتژی معاملاتی بود.
-
بازتاب وضعیت اقتصادی ایالات متحده آمریکا
همانطور که سابقاً بیان کردیم، 30 شرکت حاضر در شاخص (Dow Jones) جزو مهمترین اهرمهای اقتصادی آمریکا هستند. این در حالیست که ایالات محتده آمریکا اولین قدرت اقتصادی جهان است و هرگونه تغییری در وضعیت مالی شرکتهای دولتی آن که در زمینههای مختلف فعالیت میکنند میتواند بر اکوسیستم اقتصاد کل کشورهای جهان تأثیرگذار باشد. از این رو صعود یا نزول شاخص داوجونز به تعبیری دقیقتر به معنای رشد یا ریزش بخش مهمی از اقتصاد بزرگترین قدرت اکونومیک جهان است.
ساختار و فرمول محاسبه شاخص (Dow Jones) چگونه است؟
فرمول کلی محاسبه اکثر شاخصهای اقتصادی مشابه یکدیگر است و معمولاً تفاوت اصلی محاسابت آنها، در نوع وزندهی به شاخص است. برای مثال شاخصهای نزدک (Nasdaq) و S&P 500 سهام تحت پوشش خود را براساس ارزش بازار آنها وزندهی میکنند. یعنی هر سهام هر شرکتی که مارکت کپ (Market Capitalization) بیشتری داشته باشد، تأثیر بیشتری در محاسبه نهایی شاخص دارد.
میانگین صنعتی داوجونز براساس قمیت سهام وزندهی شده است. یعنی اگر سهام 30 شرکت موجود در نماد داوجونز در فارکس را به ترتیب از گران قیمتترین تا ارزانترین سهم لیست کنیم، سهمهایی که در ابتدای لیست قرار میگیرند، تأثیر بیشتری در کنترل ارزش نهایی شاخص داوجونز نسبت به سهمهای پایین لیست دارند.
فرمول محاسبه شاخص (Dow Jones) به گونهای طراحی شده است که ارزش نهایی شاخص DJIA برابر است با مجموع حاصل ضرب قیمت سهم واحد هر یک از 30 شرکت شاخص داوجونز در ارزش بازار آنها، تقسیم بر عدد خاصی با عنوان (Dow Divisor) که به منظور جلوگیری از تغییرات ناگهانی و غیرواقعی در ارزش میانگین صنعتی داوجونز تعبیه شده است.
تفاوت شاخص داوجونز با شاخص نزدک و S&P 500 چیست؟
قبل از صحبت درباره تفاوت شاخص داوجونز با سایر شاخصهای اقتصادی، باید به وجه اشتراک آنها توجه کنید. همه شاخصهای S&P 500، شاخص نزدک 100 یا نزدک کامپوزیت و شاخص (Dow Jones)، شاخصهای اقتصادی هستند که با هدف تحلیل آسان و سریع بخشهای مختلف پیکره بزرگ اقتصاد ایالات متحده ایجاد شدند. از اینرو کاربرد یکسانی دارند و تفاوت آنها عموماً به نحوه محاسبه و سهامی که تحت نظارت دارند باز میگردد.
تفاوت شاخص داوجونز و S&P 500
نخستین تفاوت شاخص S&P 500 و DJIA در تعداد سهام شرکتهایی است که تحت پوشش دارند. همانطور که از نام شاخص S&P 500 مشخص است، این شاخص تغییرات سهام 500 شرکت برتر بورس نزدک و بازار نیویورک را در محاسبات خود اعمال میکند، اما شاخص داوجونز فقط 30 تا از بزرگترین شرکتهای بازار بورس نیویورک که سابقه فعالیت زیادی در این بازار دارند مورد بررسی قرار میدهد.
دومین تفاوت شاخص داوجونز و S&P 500 در نحوه وزندهی به سهام شرکتها در فرمول محاسبه نهایی ارزش شاخص است. شاخص S&P 500 وزن شرکتها را براساس ارزش بازار آنها که از حاصلضرب تعداد سهام منتشره از هم شرکت در قیمت سهام واحد بدست میآید محاسبه میکند؛ اما شاخص (Dow Jones) وزن هر شرکت را طبق قیمت آن تعیین میکند. این تفاوت در نحوه وزندهی به سهام در این دو شاخص اقتصادی باعث میشود، سهمهایی با ارزش بازار بیشتر در شاخص S&P 500 و سهامی با قیمت بالاتر در شاخص Dow Jones قدرت بیشتری در محاسبه نهایی ارزش شاخص داشته باشند.
تفاوت شاخص Dow Jones و نزدک (Nasdaq)
شاخص نزدک در اصل مرکب از دو شاخص نزدک 100 و نزدک کامپوزیت است. محاسبه شاخص نزدک 100 با گلچین کردن 100 سهام برتر بازار بورس نزدک با تمرکز ویژه بر سهام شرکتهای حوزه تکنولوژی و فناوری انجام میشود؛ اما شاخص نزدک کامپوزیت ارزش بیش از 3 هزار نماد معاملاتی را در محاسابات خود اعمال میکند و آینهای تمامنما از وضعیت کلی بازار بورس نزدک است.
شاخص نزدک نیز مشابه شاخص S&P 500 تأثیر سهام هر شرکت را در ارزش نهایی شاخص براساس ارزش بازار آن تعیین میکند و این اولین تفاوت آن با شاخص داوجونز است که در محاسابات خود از وزندهی قیمتی استفاده میکند.
تفاوت بعدی میانگین صنعتی داوجونز و شاخص نزدک بر سر تعداد سهام تحت نظارت آنهاست که در شاخص (Dow Jones) این عدد به سهام 30 شرکت، در شاخص نزدک 100، سهام 100 شرکت و در شاخص نزدک کامپوزیت به سهام بیش از 3000 شرکت میرسد.
تأکید بر تمرکز ویژه شاخص نزدک 100 بر شرکتهای حوزه فناوری مانند اپل، مایکروسافت، آمازون، گوگل، متا (فیسبوک سابق) و… به عنوان یک تفاوت بارز دیگر آن با شاخص داوجونز نیز خالی از لطف نیست.
عوامل مؤثر بر نوسانات شاخص (Dow Jones)
شاخص داوجونز چیزی بهجز برآیند نوسانات قیمت سهام 30 شرکت تشکیلدهنده این شاخص نیست. درنتیجه هر اتفاقی که به هر شکلی بر قیمت سهام 30 شرکت موجود در شاخص (Dow Jones) تأثیرگذار باشد، در اصل در خود شاخص DJIA تأثیر میگذارد.
در ادامه تعدادی از مهمترین عوامل مؤثر بر نوسانات شاخص داوجونز را بیان میکنیم.
-
انتشار اخبار مثبت از عملکرد شرکتها
رشد شاخص داوجونز در اولین گام، در گرو رشد اجزای تشکیلدهنده آن است. هر اتفاق مثبتی اعم از تولید محصولات جدید، تقسیم سود سهام بین سهامداران، رشد سودآوری و کاهش ضرروزیان که باعث پیشرفت شرکتهای تشکیلدهنده شاخص (Dow Jones) شود، تأثیر مستقیمی بر رشد نماد داوجونز در بازار فارکس دارد.
تأثیر عامل عملکرد مثبت شرکتهای تحت پوشش شاخص داوجونز زمانی دوچندان میشود که این عملکرد مثبت در کارنامه شرکتهایی که سهام گران قیمتتری دارند رخ دهد، زیرا سهمهای گرانتر تأثیر بیشتری بر نوسانات DJIA دارند.
-
بیانههای مالی دولتی و اقتصاد کلان
رابطه و همبستگی زیاد شاخصهای اقتصادی مانند شاخص داوجونز با وضعیت اقتصاد کلان در ایالات متحده آمریکا مانند رابطه گل و گلدان میماند. طبیعتاً یک گل زیبا، ریشه در خاکی حاصلخیز دارد؛ مشاهده یک شاخص (Dow Jones) صعودی و رو به رشد نیز، تنها در اقتصادی سبز و موفق میسر است.
حال خوب اقتصاد آمریکا را با بررسی 4 گزارش مالی میتوان بررسی کرد؛ این چهار گزارش عبارتاند از نرخ بهره، تولید ناخالص داخلی (GDP)، نرخ تورم (CPI) و نرخ اشتغال و بیکاری.
در صورت افزایش نرخ بهره، توان مالی سرمایهگذاران کاهش یافته و میتواند افزایش سطح عمومی قیمت خدمات (افزایش تورم) را به دنبال داشته باشد. مجموعه این اتفاقات قدرت اقتصادی شرکتها و کارخانجات بزرگ را کاهش میدهد، درحالیکه هزینههای تولید و دستمزد کارکنان برای آنها افزایش یافته اما سودآوری بیشتری نداشتند؛ درنتیجه ممکن است مجبور به تعدیل نیرو شوند و نرخ بیکاری افزایش مییابد. با افزایش نرخ بیکاری، مردم برای پرداخت هزینههای عمومی زندگی، سرمایههای خود را از بازارهای مالی خارج میکنند و اغلب شاخصهای اقتصادی از جمله شاخص داوجونز روند نزولی پیدا میکنند.
-
نگرش سرمایهگذاران به بازارهای مالی
نگرش و دیدگاه اکثریت سرمایهگذاران بازارهای مالی، اللخصوص سرمایهداران بزرگ نسبت به صرفه اقتصادی و هزینه فرصت سرمایهگذاری در بازارهای مالی، بر رشد یا نزول شاخص داوجونز تأثیرگذار است. منظور از هزینه فرصت سرمایهگذاری در بازارهای مالی، بیشتر بودن سود سرمایهگذاری در سهام و اوراقبهادار نسبت به سایر فرصتهای سرمایهگذاری مانند دلالی در بازار آزاد است.
همچنین اقدام گسترده خیل عظیمی از سرمایهگذاران خرد جهت ورود به بازارهای مالی در اثر اخبار و شایعات مثبت موجب سبز شدن تابلو قیمتی نمادهای بورسی و افزایش روزافزون متقاضیان سرمایهگذاری در اوراق بهادار و صعودی شدن جهت نوسان قیمت شاخصهای اقتصادی مِن جمله شاخص (Dow Jones) میشود.
-
وقایع سیاسی و ژئوپلیتیکی
هرگونه تصمیم یا اظهار نظر خاصی از سمت مقامات سیاسی بلند پایه، درگیریهای سیاسی بین قدرتهای بزرگ دنیا، جنگها، حوادث طبیعی که بر فعالیت شرکتهای بینالمللی تشکیلدهنده شاخص داوجونز تأثیرگذار باشد، در نهایت میتواند بر ارزش شاخص (Dow Jones) مؤثر واقع شود.
به عنوان مثال اگر در اثر جنگ یا اتفاقات طبیعی مانند طوفانهای شدید، تعدادی از هواپیماهای شرکت هوافضایی بوئینگ به عنوان یکی از شرکتهای موجود در شاخص داوجونز، دچار حادثه و خرابیهای جدی شوند؛ ارزش سهام شرکت بوئینگ (BA) کاهش مییابد و به دنبال این وقایع، افت نماد داوجونز در فارکس رخ میدهد.
-
نوسانات نرخ ارز
قیمت ارز و اللخصوص قیمت دلار به عنوان ارز مشترک برای خریدوفروش بین سرمایهگذاران فعال در بازارهای مالی جهانی اهمیت ویژهای دارد. بطور مثال اگر قیمت دلار در کشوری با افزایش شدید مواجه شود، توان مالی سرمایهگذاران کاهش یافته و با سرمایه کمتری میتوانند اقدام به سرمایهگذاری در شاخص داوجونز یا سهام شرکتهای تشکیلدهنده آن کنند؛ حتی شاید مجبور به صرفنظر کردن از سرمایهگذاری شوند. درنهایت نماد داوجونز در فارکس بدین شکل تحت تأثیر قرار میگیرد.
آیا سرمایهگذاری در شاخص داوجونز مفید است؟
خرید و فروش داوجونز به خودیِخود کار بسیار آسانی است و شاید چند دقیقه بیشتر از وقت شما را نگیرد؛ نکتهای که باید در رابطه با معامله شاخص داوجونز و یا هر نماد معاملاتی دیگر در فارکس در کانون توجه شما قرار گیرد و وقت بیشتری به آن اختصاص دهید، پاسخ به این سوال است که سرمایهگذاری در شاخص (Dow Jones) اصلاً برایتان صرفه اقتصادی دارد؟ و آیا شاخص داوجونز نماد مناسبی برای خرید و فروش با توجه به استراتژی معاملاتی شما است یا خیر.
در وهله اول دقت به این نکته که همبستگی بسیار بالایی بین شاخص داوجونز و وضعیت اقتصاد کلان ایالات متحده آمریکا در تعیین سیاستهای پولی انبساطی و انقباضی، گزارش نرخ بهره و نرخ CPI و شاخص تولید ناخالص داخلی وجود دارد حائز اهمیت است. به عبارتی بهتر است اینطور بگوییم که شاخصهای اقتصادی مانند شاخص داوجونز در اصل آینهای از تأثیر اقتصاد کلان بر شرایط اقتصادی واحدهای تولیدی صنعتی و وضعیت سرمایهداری عموم افراد جامعه است. درنتیجه اگر به فکر معامله نماد داوجونز در فارکس هستید، حصول اطمینان از اینکه به درک صحیح و عمیقی از تأثیر رویدادها و گزارشات مالی و اقتصاد کلان بر بازارهای مالی رسیدید ضروری است.
توجه به ویژگیهایی که کمتر در رابطه با معامله شاخص (Dow Jones) به آن اشاره میشود از جمله؛ نیاز به سرمایه اولیه زیاد برای پیادهسازی یک استراتژی معاملاتی استاندارد در معاملات شاخص داوجونز و امکان ثبت سفارشات خرید و فروش نماد داوجونز در فارکس، فقط در سشن معاملاتی نیویورک که ساعات خاصی از روز را دربرمیگیرد؛ قبل از اقدام به معامله نماد DJIA لازم است.
آموزش معامله نماد داوجونز در فارکس
از آنجایی که نماد داوجونز در فارکس یک دارایی مجزا نیست و در اصل برآیندی از مجموع تغییرات ارزش 30 سهام دیگر است، امکان خرید و فروش مستقیم شاخص داوجونز وجود ندارد.
اگر قصد سرمایهگذاری در شاخص DJIA را دارید باید نماد داوجونز در فارکس را از طریق ابزارهای معاملاتی مانند معاملات CFD، بازارهای آپشن، معاملات فیوچرز و صندوقهای سرمایهگذاری مشترک و صندوقهای قابل معامله در بورس (ETFs) خریدوفروش کنید. با استفاده از این ابزارها شما بهطور مستقیم در شاخص (Dow Jones) سرمایهگذاری نمیکنید؛ بلکه سرمایهای که جهت خرید و فروش نماد داوجونز بوسیله آنها صرف میکنید، بین سهام 30 شرکت تشکیلدهنده شاخص داوجونز تقسیم میشود.
در ادامه انواع روشهای معامله شاخص داوجونز را مورد ارزیابی قرار میدهیم.
-
معامله شاخص داوجونز با صندوقهای سرمایهگذاری
برای سرمایهگذاری روی شاخص داوجونز از طریق صندوقهای سرمایهگذاری، دو گزینه صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله (ETF) و صندوقهای سرمایهگذاری مشترک در دسترس هستند. صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس دقیقا مانند نمادهای معاملاتی در فارکس خریدوفروش میشوند و برای معامله آنها کافی است نماد مربوط به صندوق موردنظر را در برورکری که از معاملات آن پشتیبانی میکند معامله کنید.
صندوقهای سرمایهگذاری مشترک (Mutual Funds) توسط مدیران متخصص در زمینه سرمایهگذاری مدیریت میشوند و نسبت به ETFها هزینه کارمزد بالاتری دارند.
-
معامله شاخص داوجونز از طریق معاملات آتی (Futures)
معاملات آتی از ابزار مشتقه مالی هستند که امکان معامله روی قیمت یک دارایی در آینده را بدون دریافت مالکیت واقعی آن فراهم میکنند. در معاملات آتی شاخص داوجونز شما به عنوان خریدار یا فروشنده بر سر قرارداد آتی شاخص (Dow Jones) با طرف دیگر معامله توافق میکنید که با قیمتی مشخص در آینده آن را بخرید یا بفروشید.
-
خرید و فروش شاخص داوجونز در معاملات آپشن (Options)
ساختار معاملات آپشن شاخص داوجونز مشابه معاملات فیوچرز است با این توافق که در آن معاملهای صورت نمیگیرد. به عبارتی در معاملات آپشن شما فقط تعیین میکنید که خریدار هستید یا فروشنده؛ اگر در موقعیتهای معاملاتی بعدی با توجه به نوسانات قیمت در طرف درستی قرار داشته باشید، سود کسب میکنید و در غیر اینصورت ضرر سنگینی را متحمل میشوید.
-
معامله شاخص DJIA با قرارداد ما به التفاوت یا معاملات CFD
معاملات CFD یا Contract for Difference امکان معامله تفاوت ارزش یک دارایی را از زمانی که پوزیشن معاملاتی خود را روی آن باز کردید تا زمانی که از معامله خود را میبندید فراهم میکنند. در واقع در معاملات CFD نماد داوجونز در فارکس، نه شاخص (Dow Jones) را معامله میکنید و نه قیمتی مشخصی از آن را در آینده، بلکه تفاوت قیمت شاخص داوجونز از زمان بازکردن معامله CFD روی آن تا زمان بستن معامله را خرید و فروش میکنید.
استراتژی معاملاتی برای معامله شاخص داوجونز
سرمایهگذاران مختلف میتوانند با استراتژیهای معاملاتی خاص خود به معامله شاخص داوجونز بپردازند و نمیتوان گفت که تنها چند سبک معاملاتی خاص برای کسب سود از معاملات شاخص DJIA وجود دارد؛ اما بطور کلی اغلب افرادی که به سرمایهگذاری روی شاخصهای اقتصادی رو میآورند از استراتژیهای بلند مدتی استفاده میکنند. زیرا این شاخصها معمولاً نوسانات هیجانی و شارپی در صورت عدم بروز اتفاقات نادر و ناگهانی مانند ورشکستگی شرکتهایی که وزن بالایی در شاخص دارند یا جنگهای گسترده در سطح جهان، از خود نشان نمیدهند.
طبق آمارهای ارائه شده میانگین بازدهی سالانه شاخص (Dow Jones) در فاصله سالهای 2011 تا 2020 میلادی حدوداً 10.5 درصد بوده است.
نماد شخص داوجونز در بروکرهای بازار فارکس
بروکر | نماد معاملاتی شاخص داوجونز |
آلپاری (Alpari) | DJIA |
لایت فایننس (LiteFinance) | YM |
روبوفارکس (RoboForex) | US30Cash |
آمارکتس (AMarkets) | DowJones30 |
ویندزور (Windsor) | US30CASH |
ارانته (Errante) | US30 |
بازکردن نمودار شاخص داوجونز (Dow Jones)
پلتفرمهای مختلفی برای بازکردن نمودار شاخص داوجونز در اختیار کاربران ایرانی قرار دارد. در ادامه 3 نرمافزار برای بازکردن نمودار شاخص Dow Jones را معرفی میکنیم.
-
بازکردن نمودار شاخص داوجونز در اپلیکیشن چترفایننس
اگر میخواهید یک نمودار توجیبی و خلاصه و مفید از تاریخچه ارزش شاخص (Dow Jones) بدون جزئیات زیاد داشته باشید، نمودار نماد داوجونز در اپلیکیشن چترفایننس گزینه مناسبی براش شماست.
برای دسترسی به نمودار شاخص Dow Jones در چترفایننس باید وارد اپلیکیشن چترفایننس شوید و پس از ورود به بخش سهام جهانی، شاخص داوجونز را انتخاب کنید.
-
نحوه بازکردن نمودار شاخص داوجونز در تریدینگ ویو
برای بازدکردن نمودار Dow Jones در Trading View ابتدا وارد وبسایت تریدینگ ویو شوید و در نوار جستجوی نمادهای معاملاتی، کلمه DJIA یا عبارت Dow Jones Industrial Average را جستجو کنید.
-
بازکردن نمودار شاخص داوجونز در متاتریدر
- از سربرگ View، گزینه Symbols را انتخاب کنید.
- از پوشه Indices شاخص DowJones30 را به مارکتواچ خود اضافه کنید.
مزایا و معایب شاخص (Dow Jones)
مزایای شاخص Dow Jones
- ارائه آسان و قابل فهم عملکرد اقتصاد ایالات متحده آمریکا در یک نگاه.
- معیاری برای پایش سلامت عمومی بازار سرمایه.
- دارای تاریخچه طولانی و غنی از سال 1896.
- گزارشی خلاصه از برآیند فعالیت بزرگترین شرکتهای آمریکایی.
معایب شاخص (Dow Jones)
- تمرکز خاص روی شرکتهای قدیمی و بزرگ.
- تعدا کم شرکتهای تحت پوشش. (چند هزار نماد معاملاتی در بازار بورس آمریکا معامله میشود و تنها سهم 30 شرکت نمیتواند نماینده خوبی از وضعیت عملکرد کل بازار باشد.)
- تمرکز بر شرکتهای فعال در صنایع قدیمی و توجه کمتر به صنایع نوین.
- وزندهی به شرکتها براساس قیمت سهام که نمیتواند دید مناسبی از عملکرد واقعی یک شرکت از لحاظ سودآوری ارائه دهد.
سخن پایانی
شاخص داوجونز (Dow Jones) که با عنوان میانگین صنعتی داوجونز (Dow Jones Industrial Average) بین سرمایهگذاران بازار بورس آمریکا شناخته میشود، گزارشی از خلاصه عملکرد سهام 30 شرکت بزرگ و قدیمی فعال در ایالات متحده آمریکا است.
از شاخص DJIA به عنوان معیاری برای اندازهگیری سلامت اقتصاد آمریکا و بررسی عملکرد استراتژی معاملاتی صندوقهای سرمایهگذاری استفاده میشود. این شاخص براساس قیمت سهام وزندهی شده است که باعث میشود شرکتهایی تشکیلدهنده آن با قیمت بالاتر، تأثیر بیشتری بر ارزش نهایی آن داشته باشند.
قبل از سرمایهگذاری در شاخص (Dow Jones) که از طُرق مختلفی از جمله؛ معاملات مابهالتفاوت (CFD)، صندوقهای قابل معامله، معاملات بازار آتی و آپشن میشود حتماً با متخصصین سرمایهگذاری در بازارهای مالی جهانی مشاوره کنید تا تصویری واقعی از معاملات شاخص داوجونز به شما نشان دهند.
به پایان مقاله آشنایی با شاخص داو جونز رسیدیم،امیدواریم که مقاله آشنایی با شاخص داو جونز برای شما مفقد بوده باشد. شما میتوانید با نصب اپلیکیشن چترفایننس قیمتهای لحظهای ۷ بازار مهم مالی را بصورت کاملا رایگان مشاهده کرده و با استفاده از ابزارهای تکنیکال تحلیل نیز بررسی بفرمایید.
با امتیاز به مقاله بالا به رشد ما کمک کنید
برای امتیاز روی ستاره مورد نظر کلیک کنید
میانگین امتیازات 5 / 5. تعداد رایها 1
اولین نفر باشید که به مقاله ما امتیاز میدهید
دسته بندی:
برچسب ها:
منتخب سردبیر
5 (1) معرفی تتر (USDT) و تتر گلد (XAUT) در ابتدای مقاله تتر یا…
زمان مطالعه 30 دقیقه
0 (0) یادگیری تحلیل تکنیکال یکی از اصول مهم برای موفقیت در بازارهای مالی…
زمان مطالعه 24 دقیقه
0 (0) چگونه اپلیکیشنهای دریافت وام آنلاین زندگی را آسانتر کردهاند؟ در دنیای امروز…
زمان مطالعه 15 دقیقه
0 (0) معرفی شبکه ترون و TRX به زبان ساده ترون (Tron) یک شبکه…
زمان مطالعه 24 دقیقه
0 (0) مقدمه: چرا شناسایی پرسودترین رمزارزها اهمیت دارد؟ در سالهای اخیر، بازار رمزارزها…
زمان مطالعه 17 دقیقه
5 (1) معرفی CoinEx و تاریخچه آن صرافی کوینکس یک پلتفرم معاملات ارز دیجیتال…
زمان مطالعه 21 دقیقه
4.9 (7) مقدمه آشنایی با بروکر Ourbit: بروکر Ourbit به عنوان یکی از پلتفرمهای…
زمان مطالعه 8 دقیقه
5 (2) مقدمهای بر طلای آب شده و اهمیت خرید آنلاین آن طلای آب…
زمان مطالعه 12 دقیقه
[…] Dow Jones Industrial Average (DJIA): این شاخص شامل ۳۰ شرکت بزرگ صنعتی ایالات متحده است و یکی از قدیمیترین و شناختهشدهترین شاخصهای بازار سهام جهان به شمار میرود. […]
[…] اهمیت زیادی دارد. سه شاخص مشهور شامل نزدک (Nasdaq)، داوجونز (Dow Jones)، و S&P 500 هر کدام ویژگیها و ساختارهای خاص خود را […]